• Enerji Fuarı ve Kongresi
  • 21-24 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

Türkiye’nin geleceği yenilenebilir enerjide

Uluslararası Enerji Ajansı ülkelere göre yenilenebilir enerji kapasite raporunu açıkladı. Bu açıklamaya göre Türkiye’nin 2019-2024 yılları arasında yapacağı yenilenebilir enerji kapasitesindeki artışın yaklaşık %75’ini güneş ve rüzgâr enerjisi oluşturacak. Özellikle son yıllarda yenilenebilir enerji ve sıfır atık konularında büyük ilerlemeler kat eden Türkiye, güneş ve rüzgâr enerjisi ile ilgili proje ve organizasyonlara da ağırlık veriyor. Bu organizasyonlardan biri olan ve Türkiye’nin 2019-2024 yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sağlayacak ENTECH, Türk özel sektörünün çevre alanındaki en büyük projesi olarak ön plana çıktı.
 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile hayata geçirilen ENTECH, güneş ve rüzâr enerji sektörünün yanı sıra katı ve sıvı atık teknolojileri, biyoenerji, geri dönüşüm sistemleri, kentsel çevre temizlik araçları gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalara, 02-04 Eylül 2021 tarihleri arasında ikinci kez ev sahipliği yapacak.
 
Avrasya’nın en büyük fuar merkezi CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde ikinci kez düzenlenecek olan ENTECH - Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı’nı, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Uzak Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden profesyonel alıcı gurupları ziyaret edecek.
 
Sektördeki en son gelişme ve yenilikler, sürdürülebilir çevre teknolojileri, çevreye duyarlı ürün ve uygulamaların sergileneceği ENTECH, katılımcı firmaları alım heyetleri ile bir araya getirerek yeni iş bağlantıları kurma, iş hacmini geliştirme ve yeni pazarlar oluşturma fırsatı sağlayacak.