• Enerji Fuarı ve Kongresi
  • 21-24 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

ENTECH'te 3 günde binlerce sektör profesyoneli ağırlandı

Açılışını Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin’in gerçekleştirdiği ENTECH Fuarı, ikinci yılında da çevre ve geri dönüşüm teknolojilerine sahne oldu. Asya, Orta Doğu, Uzak Doğu, Kuzey Afrika ile Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden binlerce profesyonel alıcının ağırladığı fuarda, Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum’un destekleriyle düzenlenen Sıfır Atık Forumu da ziyaretçilerin ilgisiyle karşılandı.
 
 
Türkiye’nin çevre teknolojileri ve sıfır atık alanında düzenlenen tek fuarı olma özelliği bulunan ENTECH - Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm, Yenilenebilir Enerji Ve Sıfır Atık Fuarı, ikinci kez dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırladı. Açılışını Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı fuarda, her türlü atık teknolojileri, biyoenerji, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri sergilendi. Fuarda 3 gün boyunca Asya, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Kuzey Afrika ile Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerden binlerce profesyonel alıcı ağırlandı. 
 
 
Gelecek sürdürülebilir kalkınmada
 
Fuar kapsamında, Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Murat Kurum’un destekleriyle düzenlenen Sıfır Atık Forumu da ziyaretçilerin dikkatini çekti. Alanında uzman konuşmacıların yanı sıra belediyelerden, vakıflar ve derneklerden yetkililer forumda çevre, sürdürülebilir kalkınma, atık ve biyoatık yönetimi, kaynak ayırma, yenilenebilir kaynaklı enerji teknolojileri, atık ekonomisi, bitki besleme, organik atık yönetimi, değerlendirmesi ve geri kazanımı, atık su arıtma ve iklim değişimine direnç gibi konuları tartışmaya açtı.
 
 
 
Sektörün tüm paydaşları fuarda bir araya geldi
 
Bir sonraki fuar için önemli çıktıların elde edildiği ENTECH Fuarı’na analiz cihazları ve araştırma laboratuvarları, atık bertaraf tesis ve hizmetleri, çamur çürütme, kurutma ve sterilizasyon hizmetleri, depolama ve taşıma firmaları, geri dönüşüm teknolojileri, hava – toprak – gürültü kirliliği kontrol ve teknolojileri, araştırma, eğitim kurum ve kuruluşları, altyapı hizmetleri, kentsel dekorasyon ve aydınlatma hizmet üreticileri yoğun ilgi gösterdi.