• Enerji Fuarı ve Kongresi
  • 21-24 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

Birleşmiş Milletler’den Sıfır Atık Projesi’ne Ödül

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yürüttükleri Sıfır Atık Projesi"nin, BM Kalkınma Programı'nın "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Ödülü"ne layık görüldüğünü açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde hayata geçirdiğimiz ve toplumumuzun her kesimince benimsenen Sıfır Atık Projemiz, uluslararası alanda da takdir toplayarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Ödülü'ne layık görüldü" dedi.

Sıfır Atık Projesi'nin gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçladığını kaydeden Kurum, "Projemizin başarıya ulaşmasında kıymetli katkılarından ötürü başta Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi olmak üzere temiz bir çevre için el ele verdiğimiz milletimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önem kazanan Sıfır Atık Projesi’ne, fuarcılık sektörünün lider firması CNR Holding de ayrı bir önem veriyor. Çevre teknolojileri, geri dönüşüm ve sıfır atık alanlarında faaliyet gösteren firmalar için kurulan “En Büyük Ticaret Platformu ENTECH”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve KOSGEB’in destekleri ile 02-04 Eylül 2021 tarihleri arasında, global ticaretin merkezi İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Sayın Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da desteklenen fuarda ayrıca sektörün en önemli forumlarından biri olan Sıfır Atık Forumu da hayata geçirilecek.