• Enerji Fuarı ve Kongresi
  • 21-24 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

En çevreci fuar 'Entech' açıldı

Toplumun her kesimi için yaptığı "Ben merkezli anlayıştan, insan merkezli anlayışa geçmezsek her şey için çok geç olacak. İşte bu nedenle, sizleri çevre sorunlarının çözümünde rol almaya davet ediyorum." Çağırısıyla Türkiye’de sıfır atık projesini başlatan Sayın Emine Erdoğan, projeye en büyük desteği sağlayan ENTECH –  Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı’nın açılışını yapacak.
 
 
19 Ekim’de gerçekleşecek olan açılışta konuşma yapacak olan Erdoğan, fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirecek “Sıfır Atık Forumu”’nu da takip edecek. 
 
“Sıfır Atık Forumu”’nda, sıfır atık kavramının babası olarak da bilinen Dünya Sıfır Atık Birliği Kurucusu Paul Connett, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilcisi Claudio Tomasi, Avrupa Sıfır Atık Politika Direktörü Pierre Condamine, Sıfır Atık Norveç Kurucusu Kristine Ullaland, Sıfır Atık İtalya Başkanı Rossano Ercolini ve TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç’ın da olduğu bilim insanları, akademisyen ve bürokratlar yaşanabilir gelecek için bilgi ve birikimlerini dinleyicilerle paylaşacaklar.
 
“Sıfır Atık Mümkün Mü?”, “Atık Yönetiminin Küresel Etkisi”, “Endüstriyel Sürdürülebilirlik İçin atık ve Kaynak Yönetimi” gibi birçok konu başlığının ele alınacağı Sıfır Atık Forumu, Türkiye’de, şimdiye kadar doğa için düzenlenen en büyük organizasyonlarından biri olma özelliğini de taşıyor.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenen Entech Fuarı’nda, katı atık, su ve atık su teknolojileri, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilebilir enerji ve teknolojileri, kentsel çevre temizlik araçları sektöründe faaliyet gösteren firmalar ürün sergileyecek. Fuar, 17 - 20 Ekim tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.