• Enerji Fuarı ve Kongresi
  • 21-24 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

Sıfır Atık Hareketi ile 17 milyarlık katkı sağlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da yaptığı toplantıda Sıfır Atık Hareketi'yle 1,5 milyon evin bir aylık elektrik ihtiyacı kadar enerjiden tasarruf edildiğini ve yine 16 milyon evin bir aylık su kullanımına denk gelen 437 milyon metreküp sudan tasarruf sağladıklarını dile getirdi. Kurum, 17 milyon ton kullanılabilir atığın toplandığını, dönüştürüldüğünü ve ekonomiye 17 milyar TL katkı sağlandığını belirtti.
 
 
Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesine, fuarcılık sektörünün lider firması CNR Holding de önemli katkılar sunuyor. CNR tarafından, sektörün en büyük platformu olarak hayata geçirilen ENTECH – Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı’nda, sektördeki en son gelişme ve yenilikler, sürdürülebilir çevre teknolojileri, çevreye duyarlı ürün ve uygulamalar sergileniyor.
 
 
İsrafın önlenmesi, doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlığının kazandırılması, atık yönetimi konularında farkındalık yaratılması için düzenlenen ENTECH, kamu ve özel sektörün üst düzey yetkilileri, karar vericileri ve satın almacıları tarafından ziyaret edilecek.