• Enerji Fuarı ve Kongresi
  • 21-24 Kasım 2024
Kalan Süre

Haberler

Yeni Nesil Teknolojiler ENTECH Fuarı’nda Sergilenecek

Aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülke, yaşanabilir gelecek için çevre teknolojileri, geri dönüşüm ve sıfır atık alanında önemli AR-GE yatırımlarına imza atıyor. Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise yeni nesil çevre teknolojilerinin geliştirilmesi için önemli yatırımlar gerçekleştirdi ve bunların meyvelerini toplamaya başladı bile.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca geliştirilen yeni teknolojilerin sonuncusu üç boyutlu bir yazılım oldu. 5 metreye kadar mesafeleri ölçebilen 3 boyutlu yazılım, hava kirliliğine neden olan noktaları anlık tespit edilebilecek ve bu sayede kirliliği azaltmak için çalışmalar yapılabilecek.

Çevre teknolojileri, geri dönüşüm ve sıfır atık alanında Avrasya’nın en büyük ticaret platformu olarak CNR Holding tarafından hayata geçirilen ENTECH, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve KOSGEB’in destekleri ile 02-04 Eylül 2021 tarihleri arasında, global ticaretin merkezi İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Sayın Emine Erdoğan tarafından da desteklenen fuarda ayrıca sektörün en önemli forumlarından biri olan Sıfır Atık Forumu da hayata geçirilecek.

ENTECH, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra özel sektör tarafından geliştirilen yeni teknolojilere ev sahipliği yapacak. Fuar katılımcıları, yeni geliştirdiği teknolojilerini ENTECH Fuarı’nda, yerli ve yabancı profesyonel alıcılarla buluşturacak.